KAMERA OVERVÅGNING

Før man installerer overvågning i privaten, på kontoret eller i et boligområde, er det en god idé at undersøge juraen bag. Hvad er tilladt, og hvad er forbudt?

Der findes mange regler for, hvor og hvornår det er tilladt at overvåge ejendom og andre mennesker.

Og skal man skilte med det eller ej? I guiden nedenfor findes der svar på, hvor og hvornår man må overvåge ifølge de gældende danske regler.

                                                                                                        

 Regler for overvågning i private hjem

Man har lov til at overvåge sin private ejendom. Det vil sige, at man må opsætte overvågningsudstyr på sin egen grund og overvåge bolig såvel som indgangspartier, have og indkørsel. Til gengæld er det ulovligt at overvåge gaden, vejen, en plads eller lignende fra din ejendom. Man må heller ikke overvåge sine naboer eller andre forbipasserende.

 

Andre personer på ens grund:

I ens eget hjem gælder der specielle regler for videoovervågning, hvis man for eksempel har rengøringshjælp eller en barnepige, som kommer jævnligt.

Her skal man informere om, at der er sat overvågning op. Hvis man som privat person overvåger et sted eller nogle lokaler, som der er almindelig adgang til, skal man også tydeligt oplyse om det ved skiltning.

Loven om overvågning af privat ejendom trådte i kraft den 1. juli 2007 og gælder kun i Danmark (Færøerne og Grønland er undtaget).

Hos Elpartner Hjørring tilbyder vi individuel rådgivning med udgangspunkt i din bolig. Vi rådgiver i valg af kameraer og optage udstyr, og vejleder i korrekt placering og montering, så du opnår den bedste udnyttelse af udstyret og får en overvågningsløsning, der lever op til dine forventninger og det formål den er tiltænkt.

El Partner Nord
Hjørringvej 398
9800 Hjørring
Tlf: 42 53 21 11
jr@elpartner.dk
CVR: 30981111
SOCIALE MEDIER
ÅBNINGSTIDER
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
Mandag:  7:30 - 17:00
Tirsdag:   7:30 - 17:00
Onsdag:  7:30 - 17:00
Torsdag: 7:30 - 17:00
Fredag:   7:30 - 15:00
Lørdag:   Lukket
Søndag:  Lukket